Program Sembang AUTeM @ Memori Korporat Menelusuri Kecemerlangan & Kegemilangan UTeM: Tiada dulu, tiadalah sekarang… 

21 Disember 2022 – Perpustakaan Laman Hikmah (PLH) dengan kerjasama Pusat Alumni Dan Kebolehpasaran Graduan (PPAKG), HEPA akan menganjurkan Program Sembang AUTeM @ Memori Korporat Menelusuri Kecemerlangan & Kegemilangan UTeM: Tiada dulu, tiadalah sekarang… Program ini bertujuan untuk mengumpul alumni-alumni UTeM bagi berkongsi pengalaman dan maklumat berkaitan sejarah awal penubuhan universiti melalui sejarah lisan. Program ini diadakan di Aras 2, Ruang Legar Perpustakaan Laman Hikmah. Program ini dirasmikan oleh YBrs. Profesor Ts. Dr. Massila Binti Kamalrudin, Naib Canselor, Universiti Teknikal Malaysia Melaka.

Program ini juga bertujuan untuk menelusuri sejarah UTeM dari pandangan dan sudut yang dilalui oleh kesemua alumni yang akan dijemput sebagai ahli panel. Program ini merupakan satu inisiatif bagi menyokong Goal 6 dalam UTeM’s Seven Strategic Goals (SSG) 2021-2025 iaitu Smart & Dynamic Campus bagi pemantapan fungsi Perpustakaan Laman Hikmah dalam mengumpul, memelihara dan menyebar semua maklumat dan informasi yang bernilai sejarah dan simbolisme kepada UTeM sekaligus menghargai sumbangan bakti dan pengorbanan yang telah dicurahkan oleh pelbagai pihak dan individu sejak penubuhan UTeM.

Kesemua ahli panel yang dijemput mempunyai kerjaya yang cemerlang dan di dalam program ini juga mereka menceritakan pengalaman bermula dari menjadi pelajar UTeM sehingga mempunyai kerjaya yang hebat dan kini bergelar Pensyarah Kanan, Usahawan, Pengarah dan Penerbit Eksekutif. Kesungguhan dalam melakukan sesuatu pekerjaan antara faktor yang mendorong kejayaan mereka, serta suntikan sokongan moral dan kata-kata pembakar semangat juga menjadi inspirasi dalam menggalakkan langkahnya. Kehidupan yang penuh liku dan cabaran dalam menceburi sesuatu bidang, amat memerlukan suntikan motivasi untuk memberikan semangat dan memupuk keyakinan dalam diri seseorang. Berikut merupakan gambar-gambar disekitar program berlangsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *